Waarom gratis Schoolmaaltijden?

In een wereld waar kosten vaak een drempel vormen, bieden wij iets waardevols, en het is helemaal gratis: gezonde schoolmaaltijden. Bij Mijn Fruitmoment geloven we dat toegang tot voedzame voeding een recht is, geen luxe. Daarom zetten we ons in om gratis maaltijden te leveren aan scholen, zodat alle kinderen de kans krijgen om te gedijen, ongeacht hun financiële achtergrond. Het is bewezen dat een evenwichtig en voedzaam dieet de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen bevordert, hun concentratievermogen verbetert en hun immuunsysteem versterkt. Door schoolfruit en schoolmaaltijden te leveren aan scholen, dragen wij bij aan het creëren van een gezonde en voedzame omgeving waarin kinderen kunnen groeien en bloeien
Dit is een Initiatief van:
0
Deelnemende scholen
0
Leerlingen eten op school
0
Tevreden ouders
0
Tevredenheidsonderzoek

Vitamientjes & Mineraaltjes

Ontdek hoe we samen een verschil kunnen maken in de gezondheid en het welzijn van onze kinderen. Download onze brochure nu en leer alles over het gratis schoolmaaltijdenprogramma voor basisscholen.

Missie & Visie

Elk kind een lunchbox!

Een goed en voedzaam ontbijt is nodig om kinderen de dag vol energie te kunnen laten beginnen. Helaas zijn er ouders die in (ongeziene) armoede leven. Hierdoor hebben zij de financiële middelen niet om hun kind te voorzien van een gezond ontbijt. 

Onze Missie

Mijnfruitmoment zet zich onvermoeibaar in om honger onder schoolkinderen uit te bannen. Het is onze missie om die lege maagjes te vullen en hoop te brengen waar het nodig is.

Onze Visie

Een Nederland waarin elk kind, ongeacht hun achtergrond of woonplaats, met een gevulde broodtrommel naar school gaat. Een schoolomgeving waar honger geen obstakel is voor de ontwikkeling van elk kind.

Dit kun je verwachten

Elke schooldag gratis lunch voor alle leerlingen

Broodjes
Wraps

Geniet van onze volkoren broodjes, mueslibollen, crackers, en wraps met een diversiteit aan beleg!

Groente &
Fruit

Elke lunchbox barst van de verse groenten en fruit!

Lekkernij

Van gedroogd fruit, fruitchips tot suikervrije popcorn, ontdek onze gezonde lekkernijen!

Drinken

Een variatie aan drankjes: van halfvolle melk, groente sapjes tot lauwe thee en meer.

Schoolmaaltijden de

Meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en geef ons een belletje!

Ja, het is echt 100% gratis voor de school! We snappen dat dit te mooi klinkt om waar te zijn. Schoolmaaltijden is een programma dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, samen met het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis. Het doel van het programma is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen met een volle buik in de klas zitten, zodat ze vol energie de lessen kunnen volgen.

Geen addertjes onder het gras, gewoon heerlijk, gezond eten voor de kids, zonder kosten voor de school.

Nee, helemaal niet! Bij MijnFruitmoment nemen we alles uit handen, van de productie tot zelfs het ophalen van de lege fusten. Het enige wat jullie als school hoeven te doen, is samen met ons het menu samenstellen. Verder zorgen wij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Zo kunnen jullie je blijven focussen op wat echt belangrijk is: onderwijs.

Elke schooldag is een feestje met onze lunchboxen! Alle leerlingen krijgen namelijk elke dag een verse, vrolijk verpakte lunchbox. Zo zorgen we ervoor dat niemand met een lege maag in de klas zit en dat iedereen kan genieten van voedzame en lekkere maaltijden, elke dag weer. Ons doel is om kinderen blij en gezond te houden, en wat is er nu beter dan elke dag uitkijken naar een nieuwe verrassing in hun lunchbox

Absoluut! Bij MijnFruitmoment is kwaliteit koning. We hebben onze eigen professionele productiekeuken die aan alle wettelijke richtlijnen en normen voldoet. Al onze producten zijn dagvers en boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor de kinderen. We staan 100% achter de kwaliteit van ons eten en zijn er trots op dat we bijdragen aan de gezondheid van jullie leerlingen.

Zeker weten! We begrijpen dat elke school uniek is en dat de voedingsbehoeften en -voorkeuren kunnen variëren. Daarom bieden we de mogelijkheid om het menu samen te stellen in overleg met jullie. Of het nu gaat om allergieën, dieetvoorkeuren of gewoon persoonlijke favorieten, we zorgen ervoor dat het menu aansluit bij de wensen van jullie school. Samen zorgen we voor blije, gezonde kinderen!

Goede vraag! We weten dat kinderen kieskeurig kunnen zijn en dat hun smaakpapillen net zo divers zijn als zijzelf. Daarom werken we samen met voedingsdeskundigen en kinderpsychologen om onze maaltijden niet alleen voedzaam maar ook superleuk en aantrekkelijk te maken. Onze gerechten zijn kleurrijk, creatief en speels gepresenteerd om ervoor te zorgen dat kinderen van alle leeftijden enthousiast worden om ze te proberen. We houden rekening met de nieuwste trends en kindervriendelijke smaken, en we zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten. Zo maken we gezond eten spannend en lekker, waardoor kinderen uitkijken naar hun volgende maaltijd!

Super dat je geïnteresseerd bent om je school aan te melden voor ons gratis lunchprogramma! Het aanmeldproces is heel eenvoudig en wij staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen. Begin met het invullen van het contactformulier op onze website. Geef ons wat basisinformatie over je school en hoe we je kunnen bereiken. Zodra we je formulier hebben ontvangen, nemen we de hele aanvraag uit handen. We zullen persoonlijk contact met je opnemen om het proces verder te bespreken, eventuele vragen te beantwoorden en te kijken of je school voldoet aan de eisen voor deelname aan ons programma. Ons doel is om het zo makkelijk en soepel mogelijk voor je te maken. We ondersteunen je graag bij het bieden van voedzame en lekkere lunches aan de kinderen op jouw school. Dus vul dat formulier in en laten we samenwerken om een positief verschil te maken in de levens van onze kinderen!

Nog vragen? Geef ons een belletje

Neem contact met ons op
Telefoon: 020 334 3253
E-mail: info@mijnfruitmoment.nl

Meld jouw school hier aan

Vraag een gratis Proefpakket aan

Vul het onderstaand formulier vrijblijvend in en wij nemen contact met je op.

Contact Gegevens